Medenjaci

SASTOJCI:

  • 500 g brašna
  • 2 kašike meda
  • 3 jaja
  • 250 g šeća
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kesica cimeta
  • 1 jaje
  • 100 g šećera u prahu
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike vode

PRIPREMA:

Pripremamo testo. Mikserom mutimo 3 jaja.

Dodamo šećer, med i cimet.

Ne prekidajući mućenje, dodamo prašak za pecivo.

Sjedinimo sastojke, isključimo mikser i dodamo brašno.

Od testa formiramo loptice i ređamo u tepsiju obloženu papirom.

Pečemo 15 minuta na 200 stepeni.

Pripremamo preliv. U šerpu na šporetu sa vodom dodamo šećer.

Mikserom mutimo belance i dodamo šećer u prahu.

Ne prekidajući mućenje, u belance dodamo šerbet.

Medenjake jednim delom potopimo u preliv i ređamo na činiju za kolače.

Uz ovaj dezert predlažemo da popijete suvo belo vino.

Kao završetak ukusnog obroka popijte šoljicu crne kafe.

Prijatno!

Med u ishrani

Valid XHTML 1.0 Strict! | Website Security Test | O nama | Site map | Kontakt | Literatura | © 2004 - 2014 prof. Duško Obradović sa učenicima Gimn. "Veljko Petrović" Sombor