Mandolata

SASTOJCI:

  • 200g šećera
  • 2 belanceta
  • 150g meda
  • 200g badema
  • 2 limuna
  • vanilin šećer
  • oblande

PRIPREMA:

Umutiti šećer sa 2 belanceta, dodati strugane kore limuna i malo vanilin šećera.

Med posebno malo zagrejati na šporetu, a zatim sve zajedno pomešati i na blagoj vatri stalno mešajući kuvati 40 minuta dok se masa ne počne odvajati od šerpe.

Zatim masi dodati obarene, oljuštene i u rerni malo prosušene bademe i još 10 minuta kuvati neprestalno mešajući.

Na dno pleha staviti jednu belu oblandu, sipati masu, podjednako razmazati i pokriti drugom belom oblandom.

Ovako ostaviti da se ohladi i stegne do sutradan.

Seći na kocke oštrim nožem koji bi trebalo umakati u vruću vodu da bi se komadi bolje sekli.

Med u ishrani

Valid XHTML 1.0 Strict! | Website Security Test | O nama | Site map | Kontakt | Literatura | © 2004 - 2014 prof. Duško Obradović sa učenicima Gimn. "Veljko Petrović" Sombor