Sataj sos

SASTOJCI:

  • 1 srednji luk, lepo iseckan
  • 30ml ulja
  • 5ml kima
  • 5ml korijandera
  • 5ml kurija u prahu
  • 340g tegla putera od krckavog kikirikija
  • 30ml pire od paradajza
  • 45ml čistog meda
  • 45ml kiselih krastavaca

PRIPREMA:

U veliki zagrejani tiganj izdinstati luk na ulju dok ne omekša.

Dodati začine i kuvati jedan minut.

Umešati ostale sastojke sa 425ml vode. Staviti da ključa, mešajući, a potom ostaviti da krčka dok se ne zgusne i ulje kikirikija se ne odvoji.

Ovaj sos je izvrstan uz piletinu.

Med u ishrani

Valid XHTML 1.0 Strict! | Website Security Test | O nama | Site map | Kontakt | Literatura | © 2004 - 2014 prof. Duško Obradović sa učenicima Gimn. "Veljko Petrović" Sombor