Vrela piletina

SASTOJCI:

  • 90ml čistog meda
  • 2 iseckane feferone
  • 30ml Vorcester sosa
  • 30ml sirćeta
  • 15ml iseckane kadulje
  • so i biber po želji
  • 4 komada pilećih grudi bez kože
  • 1 crvena paprika iseckana na 8 delova
  • 8 gljiva
  • 1 tikvica iseckana na stapiće prečnika 1cm
  • 1 crni luk iseckan na 8 delova
  • 225g pirinča

PRIPREMA:

Zagrejati rernu na 180 stepeni.

Pomešati med feferone Vorcester sos i sirće. Dodati kadulju i začiniti solju i biberom. Zaseći pileće grudi 3 puta dijagonalno, staviti u ne-metalnu, vatrostalnu činiju i preliti sa mešavinom od meda. Ostaviti u marinadi 1h.

U međuvremenu, napraviti 8 ražnjića od povrća, dodajući 1 komadić paprike, 1 gljivu,1 tikvicu i 1 krišku luka. Staviti pile u rernu i peći 20-30 min, prevćući 2-3 puta tokom pečenja.

Kuvajte pirinač po uputstvima sa pakovanja. Zatim, premažite tiganj sa malo više ulja i kuvajte raznjiće od povrća. Kada bude pečeno, izvadite pile na tanjir. Pomešajte preostali sos sa sokom od pileta i prepolovite na pola. Iscedite pirinač i isperite ga u ključaloj vodi.

Podelite pirinač na 4 tanjira, stavite 1 komad piletine na pirinač, stavite 2 ražnjića na piletinu. Prelijte ražnjiće sosom i služite.

Med u ishrani

Valid XHTML 1.0 Strict! | Website Security Test | O nama | Site map | Kontakt | Literatura | © 2004 - 2014 prof. Duško Obradović sa učenicima Gimn. "Veljko Petrović" Sombor