Gljive Vojvodine

| Vrste | Spisak | Gradja | Konzerviranje | Recepti | Zabava | Knjiga utisaka | Pčelica (sponzor) | Linkovi | Literatura | Novosti |

Panirane gljive

Potrebno je:

Priprema:

Gljive brzo operemo i očistimo. Vrganjima odrežemo klobuke i stručke, ostružemo ih i narežemo na 1/2cm debele ploške. Smrčke obično narežemo po dužini da u cevastom stručku ne ostane prljavština ili kakvi nametnici. Posolimo i razmutimo jaja možemo im dodati i malo mleka). Gljive uvaljamo u brašno, jaja i mrvice te ih pržimo na vrucoj masnoci. Ocedimo ih i što pre polslužujemo sa salatom ili kakvim prilogom.

Vreme pripremanja i prženja 40min

Preuzeto iz "Velike kuvarice"

Valid XHTML 1.0 Strict! | O nama | Mapa Sajta | Kontakt | © 2006-2008 prof. Duško Obradović sa učenicima Gimnazije "Veljko Petrović" Sombor