Gljive Vojvodine

| Vrste | Spisak | Gradja | Konzerviranje | Recepti | Zabava | Knjiga utisaka | Pčelica (sponzor) | Linkovi | Literatura | Novosti |

Začinjena čorba

Potrebno je:

Priprema:

Gljive oprati i očistiti., iseći na listiće i staviti na predhodno zagrejano ulje. Pirjaniti ih uz povremeno nalivanje vodom da omekšaju. zatim ih posuti brašnom, kratko propržiti, a zatim naliti 1,5l vode. Čorbu začiniti biberom, posoliti, dodati seckanu mirodiju i kuvati oko dvadeset minuta. Kada je gotova začiniti pavlakom, perčunovim listom i sokom od limuna.

Preuzeto iz ''NADA PECURKE''

Valid XHTML 1.0 Strict! | O nama | Mapa Sajta | Kontakt | © 2006-2008 prof. Duško Obradović sa učenicima Gimnazije "Veljko Petrović" Sombor