Ribica - slatkovodne ribe Balkana

| Vrste | Tehnike | Recepti | Zabava | Utisci | Pčelica | Linkovi | Kontakt | Mapa | O nama | Novosti | Home page |

Sadržaj:

Vrste riba
Tehnike ribolova
Recepti
Vedre stranice
Knjiga utisaka
Kontakt
Mapa sajta
O nama

Nešto više o:

Basu
Intervju - Bas
Bolen
Jaz
Buljež

Srodni linkovi:

EX YU sajtovi
Svetski

Vi ste

posetilac
od 01.Feb.2006.

Brodarski brodeto

Potrebno je:

Priprema:

Očišćenu i opranu ribu posušiti salvetom. Krupniju ribu treba iseči na parčad, a manju ne treba seći. Iseče se crni luk, i proprži na ulju, doda se sirče, paradajz, biber i so. Riba se slozi tako da iz šerpe najpre izvadimo polovinu pripremljenog luka i paradajza, zatim treba složiti ribu i preliti ostalom polovinom, tako da prekrije ribu. Ovako pripremljena riba kuva se pola sata na laganoj vatri, stim da povremeno prodrmamo šerpu u krug, kako se riba ne bi zdrobila.

Preuzeto iz novana "Porodični kuvar", 1987.god

Valid XHTML 1.0 Strict! | O nama | Mapa Sajta | Kontakt | © 2004 - 2006 prof. Duško Obradović sa učenicima gimnazije "Veljko Petrović" Sombor