60 miliona godina pčele sarađujući s prirodom otkrile su način da opstanu. Njihova dostignuća u komunikaciji, životu i organizaciji rada zaslužuju posebnu prezentaciju. Mi ćemo Vam ovde prikazati one vrednosti koje su pčele ugradile u: med, polen, propolis, matičnu mleč, pčelinji otrov, pčelinji vosak i larve. Većina ovih proizvoda su se za čoveka se pokazala kao izuzetni u svojoj hranljivosti ili lekovitosti. Ove pčelinji proizvode sistematizovali smo u nekoliko oblasti u kojima se primenjuju: ishrana, zdravlje, lepota ...
Za posetioce sa Novog Beograda.
Na prvom međunarodnom seminaru o apiterapiji 1974. godine u Madridu, španski lekar dr Llopis Paret obavestio je učesnike da je od 1971. godine počeo upotrebljavati cvetni prah - polen i za lečenje bolesti koje spadaju u područje...
Med nije samo namirnica već i prirodni proizvod kome se posvećuje sve veća pažnja u kozmetičkoj industriji. Obiluje šećerima, vitaminima (B1, B2, B6, C), mineralima (kalijum, natrijum, magnezijum, bakar), ali i enzimima i taninima, ...
Prirodan med je efikasan tretman za manje ogrebotine i opekotine. Takođe je efektan kao antimikrobni agens. Med čisti kožu, daje joj potrebnu vlagu,...