Pčelinji proizvodi:

60 miliona godina pčele sarađujući s prirodom otkrile su način da opstanu. Njihova dostignuća u komunikaciji, životu i organizaciji rada zaslužuju posebnu prezentaciju. Mi ćemo Vam ovde prikazati one vrednosti koje su pčele ugradile u: med, polen, propolis, matičnu mleč, pčelinji otrov, pčelinji vosak i larve. Većina ovih proizvoda su se za čoveka se pokazala kao izuzetni u svojoj hranljivosti ili lekovitosti. Ove pčelinji proizvode sistematizovali smo u nekoliko oblasti u kojima se primenjuju: ishrana, zdravlje, lepota ...

Lokacija i slika pčelinjaka

Pčele i mobilni

Za posetioce sa Novog Beograda.

Boja ukus i aroma meda

Boja meda je usko povezana sa ukusom i aromom. Svetlije vrste meda obično su blažeg ukusa i blaže arome. Od naših vrsta meda poznate su sledeće...

Pročitajte ceo članak >>>...

Saveti i zanimljivosti vezane za med i lepotu

Da li ste znali?

Prirodan med je efikasan tretman za manje ogrebotine i opekotine. Takođe je efektan kao antimikrobni agens. Med čisti kožu, daje joj potrebnu vlagu,...

Pročitajte ceo članak >>>...

Med u narodnoj medicini

U narodnoj medicini med se preporučuje i zdravim i bolesnim osobama kao sredstvo za jačanje i sticanje imuniteta. Poseban biostimulans med postaje kad je udružen sa polenom, propolisom i mlečom. Kure sa ovakvim medom provode se...

Pročitajte ceo članak >>>...

Kestenov med

Kestenov med je taman, a tamna boja mu varira ovisno o podneblju ili godini, prepoznatljivog je mirisa i izrazito karakterističnog, pomalo gorkog ukusa. Snagom svojih osebujnih svojstava povoljno utiče na celokupni probavni sistem. ...

Pročitajte ceo članak >>>...

Valid XHTML 1.0 Strict! | Website Security Test | O nama | Site map | Kontakt | Literatura | © 2004 - 2014 prof. Duško Obradović sa učenicima Gimn. "Veljko Petrović" Sombor