Pčelinji proizvodi:

60 miliona godina pčele sarađujući s prirodom otkrile su način da opstanu. Njihova dostignuća u komunikaciji, životu i organizaciji rada zaslužuju posebnu prezentaciju. Mi ćemo Vam ovde prikazati one vrednosti koje su pčele ugradile u: med, polen, propolis, matičnu mleč, pčelinji otrov, pčelinji vosak i larve. Većina ovih proizvoda su se za čoveka se pokazala kao izuzetni u svojoj hranljivosti ili lekovitosti. Ove pčelinji proizvode sistematizovali smo u nekoliko oblasti u kojima se primenjuju: ishrana, zdravlje, lepota ...

Lokacija i slika pčelinjaka

Pčele i mobilni

Za posetioce sa Novog Beograda.

Matična mleč

Mleč je gusta neprozirna masa bele do bledo žućkaste boje. Ima karakterističnu aromu i oštar kiseo ukus sa slatkim akcentom. Kompleksne je hemijske strukture koju proizvode mlade pčele...

Pročitajte ceo članak >>>...

Osobine meda

Priroda je bogata ogromnom količinom biljaka cvetnica (samoniklim i kultivisanim) čiji cvetovi pomoću specijalnih žlezda nektarija na svojim cvetovima ili izvan njih izlučuju slatku i mirišljavu tečnost - nektar. Nektar svojim mirisom, a cvet svojom bojom...

Pročitajte ceo članak >>>...

Pčelinji vosak kao lek

Priprema voska za terapiju: Pri pripremi voska za terapiju, njegove ploče se prethodno isitne na komadiće, a zatim se tope u posudi sa dvostrukim dnom ili se stave u manju posudu, a ova onda u veću sa zagrejanom vodom. Ukoliko je vosak...

Pročitajte ceo članak >>>...

Vrste meda

Zavisno od pčelinje paše i sastava medonosnog bilja, postoji više vrsta meda. Svaki med je dobar za određene tegobe. Ako se ne može osigurati željeni med, dobar je i obični, mešani, ali pod uslovom da je prirodni-pčelinji...

Pročitajte ceo članak >>>...

Valid XHTML 1.0 Strict! | Website Security Test | O nama | Site map | Kontakt | Literatura | © 2004 - 2014 prof. Duško Obradović sa učenicima Gimn. "Veljko Petrović" Sombor