60 miliona godina pčele sarađujući s prirodom otkrile su način da opstanu. Njihova dostignuća u komunikaciji, životu i organizaciji rada zaslužuju posebnu prezentaciju. Mi ćemo Vam ovde prikazati one vrednosti koje su pčele ugradile u: med, polen, propolis, matičnu mleč, pčelinji otrov, pčelinji vosak i larve. Većina ovih proizvoda su se za čoveka se pokazala kao izuzetni u svojoj hranljivosti ili lekovitosti. Ove pčelinji proizvode sistematizovali smo u nekoliko oblasti u kojima se primenjuju: ishrana, zdravlje, lepota ...
Za posetioce sa Novog Beograda.
Od svih proizvoda koji se dobijaju iz pčelinje košnice, sve do nedavno propolis je bio najmanje poznat i nedovoljno cenjen.
Propolis je pčelinji proizvod koji predstavlja mešavinu smolastih...
Med nije samo namirnica već i prirodni proizvod kome se posvećuje sve veća pažnja u kozmetičkoj industriji. Obiluje šećerima, vitaminima (B1, B2, B6, C), mineralima (kalijum, natrijum, magnezijum, bakar), ali i enzimima i taninima, ...
Priprema voska za terapiju: Pri pripremi voska za terapiju, njegove ploče se prethodno isitne na komadiće, a zatim se tope u posudi sa dvostrukim dnom ili se stave u manju posudu, a ova onda u veću sa zagrejanom vodom. Ukoliko je vosak...
Osnova ovog meda je nektar iz sočnog bilja, prvenstveno iz deteline, koja se seje za ishranu stoke. Zbog toga je med blag, bistar i gotovo bezbojan. Miriše na seno i čvrst je. Njime se slade stanovnici Velike Britanije, ...